Wir benötigen Ihre Einwilligung zur Verwendung der einzelnen Daten, damit Sie unter anderem Informationen zu Ihren Interessen einsehen können. Klicken Sie auf "OK", um Ihre Zustimmung zu erteilen.
Standard Guide for Irradiation of Finfish and Aquatic Invertebrates Used as Food to Control Pathogens and Spoilage Microorganisms
Automatische name übersetzung:
Standard-Leitfaden für die Bestrahlung der Fische und wirbellosen Wassertiere als Nahrung zur Steuerung Pathogens und verderbenden Mikroorganismen
NORM herausgegeben am 10.7.2003
Bezeichnung normen: ASTM F1736-03
Anmerkung: UNGÜLTIG
Ausgabedatum normen: 10.7.2003
SKU: NS-51352
Zahl der Seiten: 6
Gewicht ca.: 18 g (0.04 Pfund)
Land: Amerikanische technische Norm
Kategorie: Technische Normen ASTM
Keywords:
bacteria, crustacea, finfish, irradiation, labeling, microorganisms, packaging, parasites, pathogens, processing, shellfish, ICS Number Code 67.020 (Processes in the food industry)
Significance and Use | ||||||||||||||
Absorbed doses of or below 1 kGy can inactivate some parasites, such as the broad fish tapeworm (Dibothrocephalus latus) (2). Absorbed doses below 10 kGy can reduce or eliminate vegetative cells of pathogenic sporeforming and non-sporeforming microorganisms, such as Clostridia spp., Vibrio spp., Salmonellae, Listeria monocytogenes, or Staphylococcus aureus, that may be present in fresh or frozen product. 4.2.1 Absorbed doses below 10 kGy can reduce the numbers of some spores, but are not adequate to reduce the potential health risk from microbial spores or toxins (3). Absorbed doses below 10 kGy can reduce or eliminate the vegetative cells of sporeforming and non-sporeforming microorganisms, such as Bacillus or Pseudomonas species, that cause spoilage of fresh product, thus extending refrigerated shelf life in many cases (4). |
||||||||||||||
1. Scope | ||||||||||||||
1.1 This guide outlines procedures and requirements for the irradiation of raw, untreated, fresh (chilled), or frozen finfish or shellfish. 1.2 This guide covers absorbed doses used to reduce the microbial population in shellfish and finfish. Such doses typically are below 10 kGy. 1.3 The use of vacuum packaging with irradiated, raw seafood is not covered by this guide because of the potential for outgrowth of, and toxin production from, Clostridium botulinum spores which can grow in the anaerobic environment created by vacuum packaging. 1.4 This guide does not cover the irradiation of dried fish to control insect infestation. 1.5 This standard does not purport to address all of the safety concerns, if any, associated with its use. It is the responsibility of the user of this standard to establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use. |
||||||||||||||
2. Referenced Documents | ||||||||||||||
|
Wollen Sie sich sicher sein, dass Sie nur die gültigen technischen Normen verwenden?
Wir bieten Ihnen eine Lösung, die Ihnen eine Monatsübersicht über die Aktualität der von Ihnen angewandten Normen sicher stellt.
Brauchen Sie mehr Informationen? Sehen Sie sich diese Seite an.
Letzte Aktualisierung: 2024-10-31 (Zahl der Positionen: 2 208 647)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.