ČSN EN 16995 (560070)

Foodstuffs - Vegetable oils and foodstuff on basis of vegetable oils - Determination of mineral oil saturated hydrocarbons (MOSH) and mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH) with on-line HPLC-GC-FID analysis

Name übersetzen

NORM herausgegeben am 1.12.2017


Sprache
Realisierung
ZugänglichkeitAUF LAGER
Preis17.30 ohne MWS
17.30

Informationen über die Norm:

Bezeichnung normen: ČSN EN 16995
Zeichen: 560070
Katalog-Nummer: 503381
Ausgabedatum normen: 1.12.2017
SKU: NS-802224
Zahl der Seiten: 40
Gewicht ca.: 120 g (0.26 Pfund)
Land: Tschechische technische Norm
Kategorie: Technische Normen ČSN

Kategorie - ähnliche Normen:

Animal and vegetable fats and oils

Die Annotation des Normtextes ČSN EN 16995 (560070):

This European Standard specifies a highly efficient method for the determination of saturated and aromatic hydrocarbons (from C10 to C50) in vegetable fats and oils and foodstuff on basis of vegetable oils for which it has been interlaboratory validated, with online-HPLC-GC-FID [1], [2] and [3]. This standard is not intended to be applied to other matrices.

The method can be used for the analysis of mineral oil saturated hydrocarbons (MOSH) and/or mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH).

The method has been tested in an interlaboratory study via the analysis of both naturally contaminated and spiked vegetable oil samples and mayonnaise and margarine samples, ranging from 4 mg/kg to 197 mg/kg for MOSH, and from 2 mg/kg to 51 mg/kg for MOAH.

According to the results of the interlaboratory studies, the method has been proven suitable for MOSH and MOAH mass concentrations each above 10 mg/kg.

In case of suspected interferences from natural sources, the fossil origin of the MOSH and MOAH fraction can be verified by examination of the pattern by GC-MS

Empfehlungen:

EEviZak – alle Gesetze einschließlich ihrer Evidenz in einer Stelle

Bereitstellung von aktuellen Informationen über legislative Vorschriften in der Sammlung der Gesetze bis zum Jahr 1945.
Aktualisierung 2x pro Monat!

Brauchen Sie mehr Informationen? Sehen Sie sich diese Seite an.




Cookies Cookies

Wir benötigen Ihre Einwilligung zur Verwendung der einzelnen Daten, damit Sie unter anderem Informationen zu Ihren Interessen einsehen können. Klicken Sie auf "OK", um Ihre Zustimmung zu erteilen.

Sie können die Zustimmung verweigern hier.

Hier können Sie Ihre Cookie-Einstellungen nach Ihren Wünschen anpassen.

Wir benötigen Ihre Einwilligung zur Verwendung der einzelnen Daten, damit Sie unter anderem Informationen zu Ihren Interessen einsehen können.